Balsamicobietjes uit de oven

Balsamico bietjes uit de oven met crème van selderij

(Yvette van Bovenrecept van)

Ingrediënten

4 of 5 bieten, geschild en in partjes
2 rode uien, gepeld en in partjes
3 eetl. olijfoliezeezout en versgemalen zwarte peper
2 eetl. balsamicoazijn
halve eetl. honing
1 eetl. verse tijmblaadjes
1 eetl. verse dragon, gehakt
Knolselderijcrème
1 eetl. olijfolie
3 tenen knoflook, uit de pers
1 knolselderij, geschild en in blokjes van 1 cm
400 ml melk
peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de partjes biet en ui op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Schuif ze in het midden van de oven en bak ze 35 minuten tot ze beetgaar zijn.

Roer de balsamico door de honing en voeg 1 eetlepel olijfolie toe, driekwart van de tuinkruiden, peper en zout. Blus de bakplaat met bieten en uien af met de balsamicovinaigrette.

Maak intussen de knolselderijcrème. Bak de knoflook kort in de olijfolie, voeg de blokjes knolselderij toe en schep om. Blus af met de melk en zonodig een glaasje water, voeg zout en peper toe. Laat 20 minuten sudderen met de deksel op de pan tot de knolselderij gaar is. Draai de hele boel in de blender tot een zeer gladde puree, voeg peper en zout toe.

Schep de crème in vier kommen. Schep de bieten en uitjes erop. Bestrooi met de achtergehouden kruiden.