Courgettesoep met 7-kruidenpesto

Voor twee personen: ong. 100 ml olijfolie, 2 courgettes in grote stukken gesneden, een paar takjes lavas (maggikruid), een handvol gemengde verse groen kruiden (bijvoorbeeld: basilicum, peterselie, munt, selderij, bieslook, dragon, tijm, oregano), een klein handje walnoten, 1/2 teentje knoflook fijngesneden

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de courgettes. Voeg na een paar minuten de lavas en 600 ml. water toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en voeg eventueel wat zout toe.

Maal de kruiden (kunnen er ook minder dan 7 zijn natuurlijk), de walnoten en de knoflook in een keukenmachine, met een staafmixer of wrijf ze fijn in een vijzel. Meng er geleidelijk, al roerend, zoveel olijfolie door als nodig is voor een consistente saus. Maak de pesto op smaak met zout en versgemalen peper peper.

Verdeel de soep over twee kommen en geef de kruidenpesto erbij.