Pastei van courgette (torta di zucchine)

Ingrediënten:
bakmateriaal: vlaaivorm met losse bodem, belegd met bakpapier, 32 cm diameter (of anders 2 boterkoekvormen van 20 cm)

Vulling: 600 gr courgettes, 1 witte ui, 150 gr risottorijst, 150 gr geraspte Parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels grofgesneden marjolein, flink peper en zout, 4 grote eieren, paneermeel.

Deeg: 400 g tarwebloem (patent), 3 theelepels zout, 1 dl olijfolie, circa 1,5 dl koud water

Bovenop: olijfolie.

De courgettes wassen, drogen, uiteinden wegsnijden en fijn schaven (op de mandoline). In een grote kom leggen. Ui fijn schaven en in de kom doen. Rijst, kaas en olie toevoegen met kruiderij en zout. Tenslotte de eieren loskloppen en door de inhoud van de kom roeren. Kom toedekken en minstens 2 uur koelen. Af en toe omwoelen.

Bloem en zout in een kom zeven, olijfolie erdoor roeren, met de vingertoppen tot kruim werken. Dan zoveel water erbij schenken dat alle droge bloem wordt opgenomen. Snel een soepel deeg kneden. Het mag niet te droog zijn want je gaat het heel dun uitrollen. Verdelen in twee ballen van circa 400 en 200 g. Zeker een uur toegedekt koelen.

Oven voorverwarmen op 180 graden C.

De vulling laten uitlekken. Lekvocht klutsend licht laten binden boven klein vuur en weer door de vulling mengen.

De deegballen op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot respectievelijk 38 en 33 cm diameter. Vorm voeren met de grootste plan. Bestrooien met wat paneermeel. Vulling erop leggen. ‘Deksel’ erover vleien, randen van het deeg samenknijpen, teveel wegknippen. Bovenkant dun met olie bestrijken, gaatje knippen in het midden en met een vork overal inprikken: 1 uur bakken op de onderste richel.

Uit de oven nemen en een kwartier laten staan op kamertemperatuur met een theedoek eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *