Snijbiettaart

(afgeleid van een recept voor spinazietaart)

Taartvorm van 22 cm

  • Bedek de taartvorm met 5-6 lapjes bladerdeeg (of maak een ander soort taartbodem)
  •  6-700 gr snijbiet, alleen het groene blad,  fijn gesneden.

Een paar minuten koken in het aanhangende vocht, overtollig vocht eruit knijpen.

  • ·        2 uien, knoflook fijnsnijden en in olie even aanbakken tot ze glazig zijn.
  • ·        5 eieren, bewaar van 1 ei het eiwit om over de taart te strijken. Klop de eieren licht op
  • ·        Voeg een bakje mascarpone toe en 100 gram geraspte belegen kaas (bewaar wat hiervan voor de toplaag)
  • ·        Meng alle ingredienten door elkaar, voeg peper en zout toe en leg de vulling in de taartvorm.

Strooi bovenop het restje geraspte oude kaas, bestrijk het geheel met het achtergehouden eiwit en strooi tenslotte wat sesamzaad over de taart.

Bak de taart in 35-40 minuten gaar.
Ik heb de laatste minuten nog even de bovengrill aangezet waardoor het sesamzaad licht geroosterd wordt en de bovenkant donkerbuin kleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *