Kerrie pompoensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • – 400 gram geschilde pompoen in blokjes (ik gebruik butternut-pompoen)
  • – 250 gram geschilde courgette in blokjes
  • – 1 rode ui
  • – 2 tenen knoflook
  • – 2 eetlepels olijfolie
  • – 1 theelepel kerriepoeder
  • – 1/2 theelepel sambal badjak
  • – 600 ml kippenbouillon
  • – zeezout & peper
Voor Het Serveren
  • – 1 limoen
  • – 4 eetlepels fijngehakte platte peterselie
Bereiding
  • 1
    – Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
  • 2
    – Verwarm de olijfolie in een soeppan op halfhoog vuur.
  • 3
    – Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • 4
    – Voeg, zodra de ui mooi glazig is (na een minuut of 5), de pompoenblokjes, courgetteblokjes toe. Ook de kerrie en sambal mag er nu bij. Roer alles even goed door elkaar en bak alles nog twee minuten.
  • 5
    – Giet dan de kippenbouillon erbij, draai het vuur hoog en breng de soep aan de kook. Draai, zodra de soep kookt, het vuur weer terug naar halfhoog, doe de deksel op de pan en laat alles 20 minuten pruttelen.
  • 6
    – Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng alles op smaak door royaal zeezout en peper toe te voegen. Schep de soep in kommen en pers er wat limoensap in – ik hou een kwart limoentje (of ongeveer 1 eetlepel) per kom aan. Garneer iedere kom met een eetlepel fijngehakte peterselie en serveer. Bon appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *