Lasagne van Palmkool

Ca. 400 g palmkoolbladeren
2 uien
4 teentjes knoflook
400 g tomatenblokjes
75 g ansjovisfilets in olie
½ rood pepertje
1 bosje platte peterselie
Zout, versgemalen peper
blaadjes van 1 bosje bonenkruid

250 g lasagnevellen

geraspte pittige kaas

Bechamelsaus:
75 g boter
75 g bloem
1 l melk
nootmuskaat
zout/peper

Snijd de nerf uit de palmkoolbladeren, was ze en snijd ze in reepjes.
Laat de ansjovis uitlekken (van de olie op) en snijd ze fijn.
Fruit de uien en knoflook in de ansjovisolie zacht.
Voeg tomatenblokjes, ansjovis, rode peper, bonenkruid en palmkool bladeren toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig. Breng op smaak met zout en roer er de peterselie door.

Bechamelsaus: smelt de boter, roer de bloem er door, voeg scheutje voor scheutje de koude melk toe, goed roeren en aan de kook brengen. Even door laten koken zout, peper nootmuskaat toevoegen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul een ingevette ovenschaal om en om met een laagje lasagnevellen, palmkoolsaus en bechamelsaus. Begin met een laagje palmkoolsaus waarop lasagnevellen komen te liggen. Eindig met bechamelsaus en bestrooi met kaas.

Zet de lasagne ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.