Courgettesoep met magor en munt

2 courgettes
1 teentje knoflook
Olie
1 liter groentebouillon
Scheut witte wijn
50-75 gr. magor (kaas)
2 laurierblaadjes
Half bosje verse munt
Zout, peper, nootmuskaat

Snijd de courgette in blokjes, snipper de knoflook.  Verhit olie in een pan, fruit de knoflook en voeg de courgette toe. Laat even bakken en doe er dan de witte wijn bij. Voeg vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes toe, breng alles even aan de kook en laat het geheel een kwartiertje pruttelen. Haal dan de laurierblaadjes eruit, pureer de soep met een staafmixer, zet de pan weer op het vuur en roer de kaas er doorheen tot die volledig in de soep is opgenomen. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer er  de fijn (niet te fijn)gehakte muntblaadjes doorheen. Evt. garneren met wat geraspte rauwe courgette.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.